Tök és petrezselyem avagy Lehet Más a Fõzelék

2017-08-17

sponsored links

A tökfõzeléket sokan azért nem szeretik, mert a kapor, az olyan jajj ?.... duma.
De megoldottam ezt is. 
Valószínûleg itt meg az az 1 db babér, a mustár, vagy a paprika, vagy a paradicsom, vagy a....
Mindegy, a többieknek  ÕrültenJóÉtvágyat kívánok!
















PETREZSELYMES TÖKFÕZELÉK, 
   SZALONNÁS SERTÉSROLÁDDAL
Hozzávalók:
80 dkg tisztított fõzõtök (egészben kb. 1,3 kg)
1 fej vöröshagyma
20 dkg paprika
15 dkg paradicsom
2 ger. fokhagyma
2 ek mustár
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1 db babérlevél
petrezselyemzöld
fûszerpaprika
kömény
A rolád:
50 dkg sertéskaraj
bacon
mustár
petrezselyemzöld
bors, só
A vöröshagymát felaprítjuk és kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát felkockázzuk és a hagymához adjuk, együtt pirítjuk.
A paradicsomot szintén felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk és hozzá keverjük a hagymás-paprikás alaphoz, megsózzuk, köménnyel, babérral és a mustárral ízesítjük, majd meghintjük fûszerpaprikával, elkavarjuk, és egybõl felöntjük vízzel. 
Ezt az alapot addig fõzzük, amíg a tököt centis kockákra vágjuk (10 perc).
A tökkockákat belekeverjük az alapba, és annyi vízzel felöntve amíg épp ellepi, roppanós, puhára fõzzük ? erre, azért figyeljünk oda mert ennek a fõzeléknek, kimondottan nem áll jól, ha a tököt szét fõzzük!
Közben a lisztbõl és a tejfölbõl habarást készítünk, amivel a fõzelékünket besûrítjük. 
Befejezõ mûveletként, bõséges mennyiségben aprított petrezselyemzöldet keverünk hozzá.
A rolád:
A sertéskarajt felszeleteljük, kikloppfoljuk vékonyan megkenjük mustárral, megborsozzuk, finoman sózzuk, és aprított petrezselyemzölddel megszórjuk. Ügyesen feltekercseljük és bacon-ba göngyölve, sütõben vagy serpenyõben, fóliával vagy fedõvel letakarva, szépen megsütjük, egy picike vizet önthetünk alá, hagy legyen egy kis szaftja. (15 20 perc)







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/08/...

sponsored links

Keres?s