Tök és padlizsán DuBarry-módra
sponsored links
No, amilyen hangzatos neve van, annyira egyszerû és finom, szinte hétköznapinak mondható étel. Volt egy tököm, egy padlizsánom, egy kisebb karfiolom, mi a szöszt hozzak ki belõlük?! - gondolkodtam. Össze akartam ütni végül valamiféle lecsónak, aztán hogy, hogy nem, beugrott Lajos mari sertésbordája DuBarry-módra, s már vettem is elõ a Nagykönyvemet, hogy megnézzem, hogyan is készül pontosan. Persze, nem sertésbordából csináltam, hanem vega-módra: a borda helyét a tök- és padlizsánkarikák vették át.
Nagyon finom lett, majdnem egyedül ettem meg az egészet (ebédre és vacsorára, kenyér nélkül) több okból is: egyrészt alig tudtam leállni vele, befejeztem az evést, de még mindig visszatértem egy-egy falatkára; a férjem nem volt itthon, de amúgysincs oda túlzottan a tökös dolgokért, a lányok meg elkezdtek hisztizni, hogy egyik ezt nem szereti belõle, a másik azt, végül a nagy ette a padlizsánt és a mártásos karfiolt, a kicsit pedig mindent kiköpött, amiben valami darabosat érzett, tehát csak a sült mártást ette. Azért - ismervén õket - nem csodálkoznék, ha következõ alkalommal ez lenne a kedvenc ételük!:P
Tök és padlizsán DuBarry-módra
Hozzávalók: ...