Tök faragás
sponsored links
A szép õszi idõ és a közelgõ Mindenszentek / Halottak napja a töklámpás kifaragására csábította Z-t.
A tök már október eleje óta ismerkedett környezetével a teraszon; és hatalmas sóhajtással vette tudomásul, hogy a hétvégi tökös-mákos süti közremûködéséhez nem õt kértem fel.
Valószínûleg itt már elbízta magát, úgyhogy gyorsan helyre kellett tenni a tökúrfit.
Z becakkozta a tök tetejét, hogy a magokat a belsejébõl ki tudjuk szedni, ill. a mécsest könnyen be lehessen helyezni:
A tökmagok húsmentesítése az én feladatom. A magokat megszárítjuk és sóval pergetve megsütjük. Úgy pattognak majd, mint a nikkelbolhák.
Z felrajzolta a szemeket, orrot és szájat a tökre, majd többfajta segédeszköz felhasználásával ki is vágta a nyílásokat. Kemény héjú, vastag húsú, nagydobosi fajta sütõtököt vásároltam nem könnyítve meg ezzel a töklámpás készítését. Persze ha könnyû lenne, én is meg tudnám csinálni; de ez még sosem fordult elõ és ígérem, nem is fog; ez Z kizárólagos ...