Tök csõben sütve
sponsored links
Nagyon egyszerû kis ételke, valójában nincs benne semmi extra, de ennek ellenére nagyon ízletes. Aki könnyed vacsorára vagy ebédre vágyik annak ajánlom. A recept a kedvenc gyûjteményembõl származik.
Tök csõben sütve
Hozzávalók: 3 darab zsenge tök, 5 dkg vaj, 2-3 evõkanál liszt, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, kevés morzsa, reszelt sajt, 1 dl tejföl, kevés vaj a tetejére, só.
Elkészítése: A tököt megmossuk és karikára vágjuk. Forró, sós vízben rövid ideig fõzzük, majd lecsurgatjuk. A vajat felhevítjük, a lisztet belekavarjuk, majd a tejjel felöntve sûrû mártást fõzünk. Levesszük a tûzrõl, belekavarjuk a tojások sárgáját, majd ízlés szerint sózzuk. Egy tûzálló tálat kivajazunk, a tököt elrendezzük benne, leöntjük a mártással, megszórjuk zsemlemorzsa-reszelt sajt keverékkel, meglocsoljuk tejföllel és kevés vajat morzsolunk rá. Elõmelegített sütõben pirosra sütjük.