Tõzegáfonyás-epres-rumos morzsasüti
sponsored links
Bár a marcipánról és az aszalt tõzegáfonyáról sokan a karácsonyi sütés-fõzésre asszociálnak, mindkét hozzávaló tökéletesen passzol a legtavaszibb gyümölcsünkhöz, az eperhez. Ennyi gyümölcs egy süteményben szinte mellékessé teszi a könnyû tésztaalapot: az eper nem sül szét, szaftos, az áfonya beszívja a rum mellé a felesleges folyadékot az eperbõl, így a tésztánk nem ázik el egyáltalán, a marcipán morzsa meg csak épp picit ropogós a tetején. Kerek, 22 cm-es formában akár ünnepi torta is lehet, hidegben tejszínhabbal, melegben pedig egy gombóc fagyival kísérve.
Hozzávalók: (20x20-as szögletes formához 16-20 darabhoz vagy 22cm-es kerek formához)
15 dkg puha vaj
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tk. sütõpor
20 dkg eper
15 dkg aszalt tõzegáfonya (vagy ahogy itthon sokan hívják: vörösáfonya) ...