Tõkehalmáj pástétom - gyökérkenyérrel
sponsored links
Fogalmam sincsen róla, mennyire népszerû alapanyag a tõkehalmáj, én minden esetre nagyon szeretem. Jellegzetes bukéja miatt mostanság lényegesen ritkábban kerül fel az alapanyaglistára, gyermekkoromban viszont szinte hétrõl hétre a vacsoraasztalra került kevés friss citromlével meglocsolva, pirítóssal és zöld-, vagy lilahagymával körítve.
Akkoriban persze nem voltunk ilyen érzékenyek a természetes vagy különleges illatokra, ízekre, mint a mai világban. Uniformizált ízekre és illatokra vagyunk "oktatva", van, aki a tanyasi csirkét kerüli, mert annak van jellegzetes illata, a brojlercsirke szintetikus szagtalanságával szemben.
Gyermekkoromban szinte mindig lapult egy kocka pálpusztai a hûtõben, apukám nagyon szerette. Volt bukéja rendesen, de ez is egy élelmiszer volt a sok közül, ami a hûtõbe bekerült. A napokban hozzájutottam egy normandiai sajtmester érett camambert korongjához, míg felhasználásra nem kerül, addig hallgattam naponta többször a családtól, hogy ...