Tõkehalkrém spárgával és újkrumplival
sponsored links
A nem létezõ "Gyakran Ismételt Kérdések" rovat egyik gyöngyszeme lehetne, hogy minden receptem egyedi-e. Mivel az általam leggyakrabban készített ételek a tradicionális magyar konyha alapjaira épülnek, ezen mindig meglepõdöm: kinek juthat eszébe, hogy én találtam fel a húslevest, az meg pláne, hogy azt hiszem magamról?
Természetesen idõnként születnek új receptek, új megoldások is. Ezeket ritkábban az elgondolás, inkább valamilyen újonnan megismert alapanyag, vagy a véletlen szüli.
De van az "újszülött ételeknek" egy speciális csoportja: a konyhai balesetek ehetõ végtermékei. A mai halkrém is ilyen: eredendõen tõkehalat akartam sütni vajban, és feltálalni párolt zöld spárgával és újkrumplival. De a bevásárlás sietõsre sikerült, így fagyasztott halat vettem, amit szakszerûen olvasztottam ki ugyan, és szobahõmérsékleten álltam neki a sütésnek, ennek ellenére a vajban elemeire hullott. Gondolom, látatlanban elhiszi mindenki, hogy a végeredmény önálló fogásként nem volt felvállalható - viszont pótolható sem, mivel alig húsz percem maradt a helyzet orvoslására.
Elõkerült hát a turmixgép, és megszületett a fehérboros tõkehalkrém ...