Tõkehal zöldségraguban
sponsored links
A recept és a képek – Ágni görög konyhája oldalról valók
Hozzávalók:
* 1 kg fagyasztott, tisztított tõkehal
* 2 hagyma
- itt Agnee receptjében krumpli szerepel, melyet paleosan helyettesítsd puhára fõzött vegyes zöldséggel (BB)
* 2 nagy paradicsom karikára vágva
* kb. 100 gr olívaolaj
* só, bors
* pár babérlevél
* 30 gr konyak
* 100 gr víz
* 1 kk paradicsompaszta
* 200 gr zöldséglé (vagy helyette pár leveszöldség pl. répa, paprika, stb.)
* fûszerek: majoránna, oregano, kakukkfû, petrezselyem
* 1-2 cikk fokhagyma
* 1 citrom héja (bio!) darabokra vágva
* 70 gr édes bor
Elkészítés:
- Az elkészítése nagyon egyszerû, ha már minden hozzávaló megvan. A karikára vágott hagymát, répát, paprikát olajban megsütöm.
- A tepsibe beleöntöm az olajat, beleteszem a babérlevelet, minden más hozzávalót a paradicsomon kívül összekavarok és lehelyezek a tepsi aljára.
- Ezekre fektetem a sózott, borsozott, fûszerezett halakat, majd beborítom a paradicsomszeletekkel.