Tõkehal ropogós, fûszeres bundában
sponsored links
Így csempészhetünk egy kis strand-hangulatot a konyhába!
A tõkehal az angol fish&chips hagyományos alapanyaga, de aki velem együtt nézi Hugh Fearnley-Whittinstall halügyi kalandozásairól szóló sorozatot, tudja, hogy õk is törekednek a más halfajtákkal való kiváltására (makrélára ugyan, de náluk abból van sok). Ez a recept is készülhet harcsafilébõl, vagy bármilyen hazai tavi vagy folyami halból, hiszen a lényege a ropogós, fûszeres panír, ami nem hagyományos módon készül. A citromkarikák és friss koriander mellett készíthetünk hozzá pikáns, uborkás öntetet, és akinek nem elég a friss kenyér, esetleg egy kis rizst is.
Hozzávalók:
50 dkg tõkehalfilé
10 dkg csicseriborsóliszt
1 tk. só
? tk. chilipor
? tk. kurkuma
? tk. cayenne bors
? tk. õrölt koriander
2 tojás
olaj a sütéshez
Csípõs uborkamártás
1 kígyóuborka lereszelve
1 zöld erõspaprika
250 ml joghurt
só, õrölt kömény és koriander
Az uborkát lereszeljük, összekeverjük a joghurttal és a felkarikázott erõspaprikával, fûszerezzük és fél órára a hûtõbe tesszük.