Tõkehal fûszeres kéregben
sponsored links
Hozzávalók:
- 40 dkg tõkehal (az Auchanban vettem mélyhûtött darabolt tömböt)
- Fûszerek: Só, órölt bors, chili paprika, õrölt köménymag, õrölt koriander – átlagban mindenbõl egy kk.
- 1 ek. olíva olaj a pácoláshoz, 1 ek. további a sütéshez
- 1 ek. citromlé
- 1 marék málna – opcionális
Elkészítés:
- A halszeleteket engedjük fel, öntsük le róla a vizet és konyhai papírtörlõvel töröljük szárazra.
- A tõkehal mindkét oldalát kenjük be a fûszerek keverékével – a mennyiség ízlés szerinti lehet; csak az egyik oldal fûszerezése is lehetséges.
- Locsoljuk meg olíva olajjal, majd hagyjuk állni az hûtõben 1-2 órát.
- Forró sütõedényben olíva olajon süssük ropogósra mindkét oldalát
- Azt vettem észre, hogy igényes még egy kis citromos locsolást, amikor elkészült, de lehet, hogy enélkül is ízleni fog a hal.
Római salátán és málnaszemekkel tálalhatod!