Tõkehal fánk allioli mártással
sponsored links
Az étel a spanyol konyha kiváló ismerõjétõl, Éva barátnõmtõl származik. A receptet szinte szóról szóra tõle vettem át - ritka alkalom - látszik, hogy viszonylag egy hullámhosszon mozgunk, már ami a konyhát, de legalábbis a halételeket illeti. (Érdemes szétnézni a blogján, fázisfotókkal illusztrált, világos receptjeiért - nem csak a halasokért - én is odavagyok.)
Tõkehal fánk allioli mártással
Hozzávalók 4 személyre:
A fánkokhoz: 150 g sózott tõkehal filé, 1 tojás, 1 kk. szódabikarbóna, csipetnyi õrölt vagy mozsárban porrá zúzott sáfrány, 1 evõkanálnyi finomra aprított petrezselyemzöld, 2 ek. liszt, só, frissen õrölt feketebors, frissen reszelt ...