Tócsni sütõben sütve és a klasszikus változat
sponsored links
Tartalmas leves mellé, vagy utána könnyû második fogásnak, salátával, mártogatóssal, vagy csak úgy magában. Finom és egyszerû krumplis étel, hívjuk, tócsninak, tósnyinak, lapcsánkának, vagy bárminek ami a mi környékünkön dívik.
Mi még pénteken a fokhagymakrémleves után ettük, ezúttal az egyszerû és gyors sütõben sütött változatot, méghozzá finom kis joghurtos öntettel, de meg kellett állapítanom, hogy nagymamám receptje az igazi. Az õ tócsnija lett a család nagy kedvence és legközelebb nem is kísérletezgetek más recepttel azt fogom sütni, ezért miután leírtam hogy készült az olajmentes, sütõben sült verzió, megosztom veletek a régi családi receptet is. Azért a modernebb változat is finom volt, barátnõmnek, aki még sosem evett tócsnit kifejezetten ízlett, de engem elkényeztetett a nagymamám féle változat. Jöjjenek tehát a receptek.
Tócsni sütõben sütve, kb. három személyre, kiindulási alap innen.
Hozzávalók: ...