Tócsni

2012-02-10

sponsored links


Megsütöttem ma életem elsõ tócsniját. Bár nagyon szeretjük az egyszerû ételeket, mondhatom paraszti gyomrunk van, ez az étel mégis teljesen ismeretlen volt a számunkra - számomra, míg a blogolvasásba bele nem kezdtem. Azóta már több blogon is megnézegettem, elolvastam, és nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Ma, bár van itthon darált hús, húsos étel helyett mégis inkább a tócsni mellett döntöttem. És nem bántam meg. Igaz, még tejfölünk sem volt itthon, hogy fokhagymás, vagy pórés tejföllel együk, de nekem tejföl nélkül is nagyon ízlett!! Nem volt idõm sokat keresgélni, hogy kinél láttam a receptet, beírtam a Google keresõjébe "tócsni" aztán az egyik receptet elolvastam és már mentem is tovább. Az a recept a Mindmegette oldalán volt, így most az volt az etalonom. 
Megpucoltam 7 nagyobb krumplit, tisztítás reszelés után 1,28 dkg volt. Ehhez ütöttem 3 tojást, és tettem hozzá 6 evõkanál rétes lisztet,  2 csapott fehér kanál sót (picit sósabb lett, mint gondoltam, kevesebb is elég), jó szórásnyi õrölt borsot, ekkor a masszám ilyen lett:

Nagy serpenyõben ujjnyi olajat forrósítottam, és evõkanállal halmokat raktam a forró olajba, amit ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/02/tocsni.html

sponsored links

Keres?s