Tízperces kuglóf ? egyszerûen isteni!

2017-06-13

sponsored links





Leteszteltük, tényleg megvan 10 perc alatt a munka része. Utána már csak a sütõ dolgozik vele?

Õszintén szólva mi is meglepõdtünk, hogy mennyire jó tésztájú és finom lett ? A nem éleszteõ valtozatról azt gondoltam, hogy szárazabb lesz a tészta, de szerencsére itt errõl szó sem volt.



Hozzávalók:

20 dkg liszt

25 dkg porcukor

4 tojás

1 dl olaj

1 dl tej

fél cs sütõpor

1 cs vaníliás cukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 csipet só

1 tk reszelt citromhéj



Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjékbõl kemény habot verünk.



A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd a tejjel, olajjal és citromhéjjal.

A liszt, sütõpor, só és vaníliás cukor elegyét kis adagokban a sárgájához keverjük.

A tojássárgás keveréket kis adagokban óvatosan a fehérjéhez adagoljuk.



A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, a massza 2/3-át beleöntjük.



A maradék masszába belekeverjük a kakaót.

A kakaós masszát rákanalazzuk a világos masszára és hirtelen mozdulatokkal kevésszer megforgatjuk benne a kanalat. Így ?kevert?, márványos mintát kapunk.



180 C-ra elõmelegített sütõben tûpróbáig (kb 40 perc) sütjük.







Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmirõl! ?









Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiz-perces-kuglof

Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/06/13/tizp...

sponsored links

Keres?s