Tízperces kuglóf ? egyszerûen isteni!
sponsored links
Leteszteltük, tényleg megvan 10 perc alatt a munka része. Utána már csak a sütõ dolgozik vele?
Õszintén szólva mi is meglepõdtünk, hogy mennyire jó tésztájú és finom lett A nem éleszteõ valtozatról azt gondoltam, hogy szárazabb lesz a tészta, de szerencsére itt errõl szó sem volt.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
25 dkg porcukor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
fél cs sütõpor
1 cs vaníliás cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
1 tk reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjékbõl kemény habot verünk.
A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd a tejjel, olajjal és citromhéjjal.
A liszt, sütõpor, só és vaníliás cukor elegyét kis adagokban a sárgájához keverjük.
A tojássárgás keveréket kis adagokban óvatosan a fehérjéhez adagoljuk.
A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, a massza 2/3-át beleöntjük.
A maradék masszába belekeverjük a kakaót.
A kakaós masszát rákanalazzuk a világos masszára és hirtelen mozdulatokkal kevésszer megforgatjuk benne a kanalat. Így ?kevert?, márványos mintát kapunk.
180 C-ra elõmelegített sütõben tûpróbáig (kb 40 perc) sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmirõl!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiz-perces-kuglof