Tésztát otthon? Hát persze!
sponsored links
Tésztát otthon...házilag, minimális hozzávalókból, de lehetõleg tanyasi, háztáji tojásból...hát persze!
A recept a La cucina italiana (2011 júliusi) számából való, és teljesen autentikus, ugyanis az újságban található tésztareceptek mellett látható két fából készült tészta mintázóra is sikerült szert tennem.
Kiderült, ugyanis, hogy Babettnek, a Babett fõz blog írójának a párja, csodaszép, fából készült kincseket alkot, és szinte pár nap alatt elkészítette nekem az újságban szereplõ tésztapecsétet és a pici barázdált deszkát is, ami igazából olyan, mint egy csigatészta készítõ deszka! A helyzet az, hogy már egy ideje a birtokomban vannak ezek a csodák, de csak most volt idõm kipróbálni õket, így olyan, mintha most kaptam volna õket kézhez! Annyira örülök neki, biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fogom használni mind a kettõt! Kérdéses volt, hogy kell-e rajtuk még apró igazításokat végezni, elég mély-e a minta a pecséten, látszik-e majd a tésztán...stb.? Szerencsére minden stimmelt rajta, semmit nem kellett alakítani...a helyzet az, hogy nem szívesen küldtem volna vissza! :)
A tésztapecsét két részbõl áll: van egy alsó része, aminek a tetején van egy felirat (az én esetemben PASTA, de igazából bármi lehet) és a talpa úgy van kidolgozva, mint egy pogácsaszaggató, így tudunk az alsó résszel köröket szaggatni a tésztából.
A pecsét másik része, a teteje, olyan mint egy bélyegzõ, van kis fogantyúja, és szintén minta van az alján. A két résszel pecsételjük meg a sima, minta nélküli körünket, így kerül mind a két oldalára minta.
A csigatészta készítõ deszka pedig olyan, mint egy vágódeszka, csak sokkal kisebb, és tele van függõleges barázdákkal.
Aki esetleg szeretné az egyiket, vagy a másikat, vagy mind a kettõt, az nyugodtan keresse meg Babettet, a fent említett oldalon, vagy a facebookon, vagy írjon ide, és továbbítom neki! :)
Házi tészta receptje
300 g búzaliszt ...