Tésztás paprikás krumpli csípõs parasztkolbásszal kapros, tejfölös uborkasalátával
sponsored links
Tésztás paprikás krumpli csípõs parasztkolbásszal kapros, tejfölös uborkasalátával
Egy tartalmas étel, mely még finom is.
- 50 dkg krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db csípõs hegyes paprika
- 2 db chili
- 2 db paradicsom
- só
- õrölt csípõs piros paprika
- õrölt fekete bors
- õrölt kömény
- 2 ek disznózsír
- 15 dkg csípõs parasztkolbász
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 1 csésze száraz tészta
- 2 db chili tálaláshoz
- 4 db fürtös uborka
- borecet
- olívaolaj
- tejföl
- kapor
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, kockára vágom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot durván aprítom.
Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fûszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bõven ellepje.
Felkarikázom a kolbászt, beleteszem a lábasba. Készre fõzöm az ételt.
Kifõzöm a tésztát, a krumplihoz keverem.
Elkészítem a salátát. Az uborkát vékonyra szeletelem, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel és olajjal. Kanalazok rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, teszek rá egy kapor ágat.
Tálaláskor szedek a tányérba paprikás krumplit, vágok rá hegyes paprikát és teszek rá egy chilit.
Uborka salátával, kenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.