Tésztás paprikás krumpli csípõs parasztkolbásszal kapros, tejfölös uborkasalátával

2017-07-16

sponsored links

Tésztás paprikás krumpli csípõs parasztkolbásszal kapros, tejfölös uborkasalátával


Egy tartalmas étel, mely még finom is.

  • 50 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db csípõs hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • õrölt csípõs piros paprika
  • õrölt fekete bors
  • õrölt kömény
  • 2 ek disznózsír
  • 15 dkg csípõs parasztkolbász
  • 1 db csípõs hegyes paprika 
  • 1 csésze száraz tészta
  • 2 db chili tálaláshoz
  • 4 db fürtös uborka
  • borecet
  • olívaolaj
  • tejföl
  • kapor

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot durván aprítom.

Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fûszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bõven ellepje.

Felkarikázom a kolbászt, beleteszem a lábasba. Készre fõzöm az ételt.

Kifõzöm a tésztát, a krumplihoz keverem.

Elkészítem a salátát. Az uborkát vékonyra szeletelem, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel és olajjal. Kanalazok rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, teszek rá egy kapor ágat. 

Tálaláskor szedek a tányérba paprikás krumplit, vágok rá hegyes paprikát és teszek rá egy chilit.

Uborka salátával, kenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/07/tesz...

sponsored links

Keres?s