Tészták csak úgy... 2.

2014-02-03

sponsored links

Ma egy igazi olaszos hangulatú tésztát sikerült kreálnom. Hívhatnám tenger gyümölcseinek is, de azért azt mégsem merem, bár tudom, hogy nekem ezt is megbocsájtanátok. (Szegény gyerek mondja csak.)   














KAGYLÓTÉSZTA OLASZOSAN, KOKTÉLRÁKKAL
Hozzávalók:
40 dkg kagylótészta
25 dkg koktélrák
3 db paradicsom
12 db fekete olajbogyó (szeletelt)
2 ek. kapribogyó
2-3 ek. gyöngyhagyma (ecetes)
rozmaring
szardellapaszta vagy só
A tésztát forró, sós vízen kifõzzük.
Közben a rákot olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot (igény szerint lehéjazhatjuk; én ezt kihagytam) közé szórjuk a kapribogyót, a fekete olajbogyót és a gyöngyhagymát, szardellapasztával és egy kevés rozmaringgal ízesítjük. Lassan pároljuk addig, amíg a tészta megfõ, a fõzõvízzel, kanalanként (kb.2-3 cent) adagolva, szaftos, krémesre fõzzük. A megfõtt tésztát öblítés nélkül átszûrjük a raguba, alaposan összeforgatjuk és forrón tálaljuk.  


Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/02/...

sponsored links

Keres?s