Tésztavarázs, szakácskönyv kuriózum

2011-11-20

sponsored links

IMG_2297.JPG

Rengeteg szakácskönyvvel büszkélkedhetek, lassan a gasztro témájú kiadványok a könyvespolcomon már meghaladják a 2,5 métert.
Nagyon sok jó ötletet lehet belõlük meríteni, de van egy-  két könyv aminek a fõzés szeretetét köszönhetem. Ilyen például a 99 Receptes Lajos Mari könyvek, amibõl elõször kaptam kedvet a változatos ételek készítéséhez és még  a teljesen kezdõk is nyugodtan elkezdhetnek belõle fõzni, mert minden mozzanatot részletesen ír le.
Rajongok az igazi autentikus szakácskönyvekért, amikben nemzetek eledeleit valóban úgy írják le, ahogy az otthonokban készítik. Több jobbnál jobb  orosz,  török, spanyol, olasz és francia szakácskönyvem mellé most sikerült egy igazi szakácskönyv kuriózumot beszereznem, Michel Roux Tésztavarázs könyvét.

Michael Roux több mint 20 éve Michelin csillagos szakács ebben a könyvében részletesen írja le a különféle sós és édes tészta alapok elkészítését néhány klasszikus fogással együtt.

 Három Michelin csillag büszke birtokosa Michel Roux akinek a mellékelt könyve nem véletlenül volt óriási siker angol és francia nyelvterületen. A hazai háziasszonyoknak , gasztroõrülteknek  és profi  séfeknek is tud újat mutatni a tésztakészítés ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/11/20/tesztav...

sponsored links

Keres?s