Tésztaszósz és tésztaspirál Noémitõl
sponsored links
Már van a blogon egy tésztaszósz 13 fûszerrel, ami nagyon finom volt, de most ez másik 13.
Hozzávalók:
3 liter paradicsomlé
2 darab vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj
csapott evõkanál só
1 szál zellerlevél
2 evõkanál bazsalikom
1 evõkanál oregano
1 evõkanál petrezselyem zöld
fél evõkanál majoránna
1 mokkáskanál római kömény
1 mokkáskanál koriander
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál mustármag
3 babérlevél
Elkészítés:
Valójában négy Nutellás üveg lett tele és egy fél, nem három, de a fotózáskor valahogy kimaradtak.
Hozzávalók:
3 liter paradicsomlé
2 darab vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj
csapott evõkanál só
1 szál zellerlevél
2 evõkanál bazsalikom
1 evõkanál oregano
1 evõkanál petrezselyem zöld
fél evõkanál majoránna
1 mokkáskanál római kömény
1 mokkáskanál koriander
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál mustármag
3 babérlevél
Elkészítés:
A hagymákat kockára vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Beledobjuk az apróra vágott foghagymát, a szemes fûszereket, és kicsit együtt pirítjuk. Majd felöntjük fél liter paradicsomlével, beletesszük a többi fûszert, és fõzzük 10 percig. Akkor kivesszük a babérlevelet, botmixerrel pépesítjük, beleöntjük a többi lét, és fõzzük, fõzzük, fõzzük. Ha meguntuk, abbahagyjuk, mert úgy gondoljuk, hogy a felhasználáskor ráérünk tovább fõzni.? Még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihûlni.
A tészta úgy készült, hogy Noémi meggyúrta, kinyújtotta a levestésztának valót, csíkokra vágta, és feltekerte egy fakanálra. A tésztát megfõztem, ráöntöttem egy kis szószt, megszórtam sajttal, és már ettük is. Nagyon jó ez a recept is.