Tésztasaláta sok zöldséggel

2017-06-10

sponsored links

Gyors és egyszerû ?dobjuk össze?- ebéd akár maradékokból is

Nyáron képes lennék salátán élni, maximum egy kis pirítós kell mellé.

Persze van, hogy tényleg éhséget szeretnék csillapítani, nem csak csipegetni, erre a legjobb megoldás a tésztasaláta. Csak körül kell nézni a hûtõben némi zöldség után, valami egyszerû szószt kutyulni és kész is.

Sõt, maradékmentõnek is tökéletes, hiszen a kifõtt tészta megfelelõen kezelve simán eláll a hûtõben pár napig, alkalomadtán csak elõ kell kapni és ízlés szerint felturbózni.

Ez most kifejezetten jól sikerült, két napig (majdnem) csak ezen éltem ?



Nyári tésztasaláta sok zöldséggel



Hozzávalók 4 fõre:

15 dkg szarvacska tészta

1 tk olaj

Fél doboz retekcsíra

1 közepes répa

5 dkg fekete, magozott olívabogyó

10 dkg koktélparadicsom

1 kisebb avokádó

2 újhagyma fehér része

3 ek (fekete) szezámmag

4 nagy ek majonéz (receptem itt)

2 nagy ek tejföl

1 tk paradicsompüré

Só, bors



A tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfõzzük. Hideg vízzel átöblítjük, majd az olajjal összeforgatjuk.

A répát a reszelõ durvább részén lereszeljük, a paradicsomot kettõbe vagy háromba vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kockákra vágjuk, az újhagymát és az olajbogyókat felkarikázzuk. A szezámmagot száraz serpenyõben megpirítjuk.

A majonézt simára keverjük a tejföllel és a paradicsompürével, megsózzuk és megborsozzuk.

Egy tálba tesszük a tésztát és a zöldségeket, majd a majonézes mártással összeforgatjuk, végül megszórjuk a szezámmaggal.

Azonnal fogyaszthatjuk, de egy kis állás a hûtõben csak jót tesz neki.





Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s