Tésztasaláta sok zöldséggel
sponsored links
Gyors és egyszerû ?dobjuk össze?- ebéd akár maradékokból is
Nyáron képes lennék salátán élni, maximum egy kis pirítós kell mellé.
Persze van, hogy tényleg éhséget szeretnék csillapítani, nem csak csipegetni, erre a legjobb megoldás a tésztasaláta. Csak körül kell nézni a hûtõben némi zöldség után, valami egyszerû szószt kutyulni és kész is.
Sõt, maradékmentõnek is tökéletes, hiszen a kifõtt tészta megfelelõen kezelve simán eláll a hûtõben pár napig, alkalomadtán csak elõ kell kapni és ízlés szerint felturbózni.
Ez most kifejezetten jól sikerült, két napig (majdnem) csak ezen éltem
Nyári tésztasaláta sok zöldséggel
Hozzávalók 4 fõre:
15 dkg szarvacska tészta
1 tk olaj
Fél doboz retekcsíra
1 közepes répa
5 dkg fekete, magozott olívabogyó
10 dkg koktélparadicsom
1 kisebb avokádó
2 újhagyma fehér része
3 ek (fekete) szezámmag
4 nagy ek majonéz (receptem itt)
2 nagy ek tejföl
1 tk paradicsompüré
Só, bors
A tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfõzzük. Hideg vízzel átöblítjük, majd az olajjal összeforgatjuk.
A répát a reszelõ durvább részén lereszeljük, a paradicsomot kettõbe vagy háromba vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kockákra vágjuk, az újhagymát és az olajbogyókat felkarikázzuk. A szezámmagot száraz serpenyõben megpirítjuk.
A majonézt simára keverjük a tejföllel és a paradicsompürével, megsózzuk és megborsozzuk.
Egy tálba tesszük a tésztát és a zöldségeket, majd a majonézes mártással összeforgatjuk, végül megszórjuk a szezámmaggal.
Azonnal fogyaszthatjuk, de egy kis állás a hûtõben csak jót tesz neki.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nyáron képes lennék salátán élni, maximum egy kis pirítós kell mellé.
Persze van, hogy tényleg éhséget szeretnék csillapítani, nem csak csipegetni, erre a legjobb megoldás a tésztasaláta. Csak körül kell nézni a hûtõben némi zöldség után, valami egyszerû szószt kutyulni és kész is.
Sõt, maradékmentõnek is tökéletes, hiszen a kifõtt tészta megfelelõen kezelve simán eláll a hûtõben pár napig, alkalomadtán csak elõ kell kapni és ízlés szerint felturbózni.
Ez most kifejezetten jól sikerült, két napig (majdnem) csak ezen éltem
Nyári tésztasaláta sok zöldséggel
Hozzávalók 4 fõre:
15 dkg szarvacska tészta
1 tk olaj
Fél doboz retekcsíra
1 közepes répa
5 dkg fekete, magozott olívabogyó
10 dkg koktélparadicsom
1 kisebb avokádó
2 újhagyma fehér része
3 ek (fekete) szezámmag
4 nagy ek majonéz (receptem itt)
2 nagy ek tejföl
1 tk paradicsompüré
Só, bors
A tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfõzzük. Hideg vízzel átöblítjük, majd az olajjal összeforgatjuk.
A répát a reszelõ durvább részén lereszeljük, a paradicsomot kettõbe vagy háromba vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kockákra vágjuk, az újhagymát és az olajbogyókat felkarikázzuk. A szezámmagot száraz serpenyõben megpirítjuk.
A majonézt simára keverjük a tejföllel és a paradicsompürével, megsózzuk és megborsozzuk.
Egy tálba tesszük a tésztát és a zöldségeket, majd a majonézes mártással összeforgatjuk, végül megszórjuk a szezámmaggal.
Azonnal fogyaszthatjuk, de egy kis állás a hûtõben csak jót tesz neki.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!