Tésztacsíkos csirkemell rudak

2014-03-05

sponsored links

Újabb fejezet a 30 perc alatt készülõ receptjeimbõl. :) A tésztába tekert csirkecsíkok további elõnyei ( a gyors megvalósításon kívül), hogy kiadósak, és hogy evõeszköz nélkül, egy kézzel is fogyaszthatóak. Evés közben tehát lehet könyvet lapozni, vagy fél kézzel a klaviatúrán kopogni. 
Néha azért mártsuk bele a húst a szószba, vagy csipegessünk mellé zöldfélét, hogy ne legyen túl száraz! :)

Tésztacsíkos csirkemell rudak

Hozzávalók:
2 db nagyobb csirkemell filé
2 csomag mirelit leveles tészta (2x500g)
bors
bazsalikom
kakukkfû
pirospaprika

A kenéshez:
1 egész tojás
1 teáskanál chili

Elõmelegítem a sütõt 180 fokra, és kikenem mangalicazsírral a tûzhelyhez tartozó nagy tepsit. 
A megmosott csirkemelleket kétujjnyi széles, ujjnyi vastag csíkokra vágom (megszámolom, hány darab), és egy tálba helyezem. Rászórom az összes fûszert, és kézzel alaposan összeforgatom a hússal. Pár percig állni hagyom, ezalatt elõkészítem a tésztát.
A felengedett tésztákat kinyújtom, és annyi hosszú csíkot vágok belõlük, amennyi fûszeres csirkemellcsík van a tálban. 
Minden húsdarabot körbetekerek egy tésztacsíkkal, és a tepsibe fektetem õket. A tetejükön a tésztát megkenem a chilivel elkevert tojással, hogy szép színûre süljenek.
20-25 perc alatt készre sütöm õket az elõmelegített, 180 fokos sütõben.



S hogy mi illik hozzá tálaláskor? Reggelire mustárral tálaltam, aztán a maradékot ebédre spenóttal. De bármilyen zöldséges szósszal, vagy párolt zöldséggel, friss fejes salátával gyors és kitûnõ fõétel.

Folytats a blogon ... rubinkonyhaja.blogspot.com/2014/03/te...

sponsored links

Keres?s