Tésztacsíkos csirkemell rudak
sponsored links
Újabb fejezet a 30 perc alatt készülõ receptjeimbõl. :) A tésztába tekert csirkecsíkok további elõnyei ( a gyors megvalósításon kívül), hogy kiadósak, és hogy evõeszköz nélkül, egy kézzel is fogyaszthatóak. Evés közben tehát lehet könyvet lapozni, vagy fél kézzel a klaviatúrán kopogni.
Néha azért mártsuk bele a húst a szószba, vagy csipegessünk mellé zöldfélét, hogy ne legyen túl száraz! :)
Tésztacsíkos csirkemell rudak |
Hozzávalók:
2 db nagyobb csirkemell filé
2 csomag mirelit leveles tészta (2x500g)
só
bors
bazsalikom
kakukkfû
pirospaprika
A kenéshez:
1 egész tojás
1 teáskanál chili
Elõmelegítem a sütõt 180 fokra, és kikenem mangalicazsírral a tûzhelyhez tartozó nagy tepsit.
A megmosott csirkemelleket kétujjnyi széles, ujjnyi vastag csíkokra vágom (megszámolom, hány darab), és egy tálba helyezem. Rászórom az összes fûszert, és kézzel alaposan összeforgatom a hússal. Pár percig állni hagyom, ezalatt elõkészítem a tésztát.
A felengedett tésztákat kinyújtom, és annyi hosszú csíkot vágok belõlük, amennyi fûszeres csirkemellcsík van a tálban.
Minden húsdarabot körbetekerek egy tésztacsíkkal, és a tepsibe fektetem õket. A tetejükön a tésztát megkenem a chilivel elkevert tojással, hogy szép színûre süljenek.
20-25 perc alatt készre sütöm õket az elõmelegített, 180 fokos sütõben.
S hogy mi illik hozzá tálaláskor? Reggelire mustárral tálaltam, aztán a maradékot ebédre spenóttal. De bármilyen zöldséges szósszal, vagy párolt zöldséggel, friss fejes salátával gyors és kitûnõ fõétel.