Tészta és pizza
sponsored links
Ma olaszos napunk volt. Ebédre olaszos fûszerezésû sonkás paradicsomszószt fõztem, hozzá penne tésztát.
A paradicsomszószt úgy készítettem, hogy az lett az esti pizzák kenõanyaga is.
A szósz hozzávalói: 2-3 evõkanál olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 1,5 hegyes erõs paprika felaprózva, 2 paradicsom hámozva, felaprítva, 5-6 szelet sonka csíkokra vágva, 2 doboz 500 ml-es Nostia paszírozott paradicsom, só, folyékony édesítõszer ízlés szerint, 1-1 kávéskanál fokhagyma granulátum, szárított petrezselyemzöld és oregano, kevés chilipor.
Kevés olajon megdinszteltem a hagymát,
ráraktam a csípõs paprikát és paradicsomot, rövid ideig együtt pároltam,
majd a sonka következett. Azt is sütöttem kicsit, amikor már
szinesedett, felöntöttem sûrített paradicsommal, beleraktam a fûszereket
és kb. 15 percig forraltam. Tésztával is finom volt, és pizzaszósznak
is nagyon bevált.
Vacsorára 6 tepsi pizzát sütöttem, mert mindannyian nagyon szeretjük a pizzát. . Ebbõl degeszre eheti magát mindenki. Lett 5 tepsi magyaros jellegû, (de azért szinte kettõ sem volt egyforma) meg egy tengeri herkentyûs.
A pizzatésztába behasználtam a hûtõben lévõ fõtt krumplit. Szerintem nem ártott neki. Ezek voltak benne: 44 dkg sós vízben fõtt krumpli, 4 dl forró víz, 1 kg ...