Tészta és olíva avagy Hét kezdésnek jó lesz

2017-09-25

sponsored links

Ma, egész addig, jó napom volt, amíg pakolászás közben össze nem koccoltam két üveget. Ennek az akciónak az olívabogyó lett a vesztese. Amit kellet, feltakarítottam, aztán ott álltam a konyha közepén egy kis tányér olívával. Ezt el kell használni.
Na, innentõl lett szép a napom ?
















PASTA DI PRIMA GIORNATA
Hozzávaló:
25 dkg fusilli (orsó tészta)
50 dkg szûzpecsenye
30 dkg paradicsom
3 ger. fokhagyma
olívabogyó bõségesen ill.  ízlés szerint
rozmaring 
bors, só
olívaolaj
A paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát durvára aprítjuk, a olívabogyót felkarikázzuk, vagy lustább módon csak félbe vágjuk (szerinted én melyiket választottam).
A fusillit kifõzzük.
Közben a szûzpecsenyét csíkokra (falatokra) vágjuk, olívaolajon fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a fokhagymát, összepirítjuk, de ne égessük meg, mert a fokhagyma keserû lesz! Ezután jöhet a paradicsom és az olívabogyó, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, 5-6 perc alatt kézre fõzzük; ha a paradicsom ne lenne kellõen leves, akkor egy picike vizet adhatunk hozzá, de  a végén, ne legyen/maradjon túl sok szaftja.  
A tészta tetején, vagy azzal összekeverve tálaljuk, és egy jó adag Parmesan-al, vagy valami jó fajta kemény sajttal megszórva kínáljuk.






Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/09/...

sponsored links

Keres?s