Tészta és krumlpi avagy Nem kruplis tészta, de...
sponsored links
Aki szereti a krumplis tésztát, rossz ember nem lehet.
Aki így is kipróbálja, az meg tuti nem az ??
Aki így is kipróbálja, az meg tuti nem az ??
BATATA DI PASTA
vagy egyszerûen
ÉDESKRUMPLIS TÉSZTA
Hozzávalók:
30 dkg fodros nagy kocka tészta
60 kg batáta (édes burgonya)
20 dkg salotta hagyma
fûszerpaprika
római kömény
bors, só
A tésztát feltesszük fõzni.
A megtisztított batátát apró kockákra daraboljuk,a salotta hagymát felaprítjuk.
Egy-két evõkanálnyi olívaolajon megsózva, elkezdjük pirítani (párolni) a batáta kockákat, félidõnél hozzáadjuk a hagymát, egy nagyon kevés vizet önthetünk alá, de ne fõzzük.
Borssal és római köménnyel ízesítjük, amikor kellõképp megpuhult (viszonylag hamar), megszórjuk egy pici fûszerpaprikával, majd egybõl, öblítés nélkül, leszûrve összekeverjük a frissen fõtt tésztával.
Egy pár darabka csemegeuborkával megadjuk néki a klasszikus hangulatot ?