Tészta és Hal avagy Linguine and the Mackerel (ugye, hogy így jobban hangzik)
sponsored links
Johnny and the Hurricanes, azaz Jani és a hurrikánok ?klasszik muzik
Adam and the Ants, avagy Ádám és a hangyák ?hallgasd meg
Kispál and the Badger, and the Kiss Tibi... ?a következõ
Fish and chips, Hal és krumpli, de jobban hangzik, külföldiül.
Sok jó muzsika közt, ma Linguine and the Mackerel volt a napi mannán, és már annám is tovább, de azt azért el kell mondanom, hogy ez simán Tészta és Hal.
PARADICSOMOS-PETREZSELYMES LINGUINE,
FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL
Hozzávalók:
25-30 dkg linquine
50 dkg paradicsom
3 ek, ecetes gyöngyhagyma
15-20 db zöld olívabogyó
3-4 ek. balzsamecet
3-4 ek. balzsamecet
2 cs. petrezselyemzöld
szardella, só (vagy szardellapaszta)
olívaolaj, vaj
1 db kb. 30 dkg füstölt makréla
A tésztát sós vízben kifõzzük.
Közben egy serpenyõben, egy darabka vaj és olívaolaj keverékén elpirítjuk a szardellát.
(A szardellát, só helyett használjuk, ennek hiányában ez a mûvelet kimarad.)
A paradicsomot kis kockákra vágjuk, az olívabogyót felaprítjuk, és a serpenyõbe dobjuk. Hozzáadjuk, lecsepegtetve a gyöngyhagymát és a balzsamecetet, közepe lángon kb 10 perc alatt sûrûre fõzzük, a végén aprított petrezselyemzölddel dúsítjuk, frissítjük és belekeverjük a tésztát.
(Ha ügyesek vagyunk, a tészta fõzését, a raguban is befejezhetjük, de ehhez azért kell egy kis gyakorlat.)
Tálaláskor, az ügyesen és gondosan szálkátlanított makrélát a tetejére tördeljük.
(A szardellát, só helyett használjuk, ennek hiányában ez a mûvelet kimarad.)
A paradicsomot kis kockákra vágjuk, az olívabogyót felaprítjuk, és a serpenyõbe dobjuk. Hozzáadjuk, lecsepegtetve a gyöngyhagymát és a balzsamecetet, közepe lángon kb 10 perc alatt sûrûre fõzzük, a végén aprított petrezselyemzölddel dúsítjuk, frissítjük és belekeverjük a tésztát.
(Ha ügyesek vagyunk, a tészta fõzését, a raguban is befejezhetjük, de ehhez azért kell egy kis gyakorlat.)
Tálaláskor, az ügyesen és gondosan szálkátlanított makrélát a tetejére tördeljük.