Tészta Varázs - Könyvajánló

2011-11-14

sponsored links


Végre, végre a T.bálint Könyvkiadó gondozásában megjelent magyarul is Michel Roux, 3 Michelin csillagos séf tésztakódexe. Könyvében a séf beavatja a kedves olvasót a tésztakészítés rejtelmeibe, amirõl igen sokat, mondjuk inkább úgy, hogy mindent tudhat, hiszen 14 évesen, egy párizsi mester keze alatt ismerkedett meg az alapokkal, a tészták elõkészítésének, nyújtásának és megformázásának mesterségével. Nap mint hajnali négykor kelt, hogy ennek az izgalmas világnak minden csínját elsajátíthassa.
A könyv fejezetekben taglalja a különbözõ tésztafajtákat, alaptésztákat (pl. linzer, hajtogatott vajas, briós, filotészta) mutat be lépésenként, gyönyörû fázisfotókkal illusztrálva. Ezután ötleteket kínál a felhasználásukra konkrét receptekkel, klasszikusokkal, pl. mint a citromtorta, pekándiós pástétom, stb...de fõként inspirálni kíván.
Megtudhatjuk többek között, hogy mi a különbség a pate brisée és a pate a foncer között, illetve, olyan érdekességekre is ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2011/11/te...

sponsored links

Keres?s