tészta helyett zöldség - bolognai répa- és cukkíniforgács
sponsored links
Már régóta szeretnék egy zöldségspirálozót. Végre meg is kaptam, egybõl fel is avattam. Julienne-t, azaz hosszú csíkokat vág különféle zöldségekbõl.
Elsõ nekifutásra készítettem egy jó kis bolognese szószt, ami azért is volt jó ötlet, mert a forgácsolás után megmaradt zöldségcsutkákat remekül bele lehet fõzni, és így még a két lökött kölök is vitaminhoz és rostokhoz jut, akik a szószt egyébként durum fussilival fogyasztották.
Mi pedig spirálba vágott és sós vízben roppanósra párolt zöldségekkel. Mennyei volt.
Írtam már, hogy a low carb tészta szörnyû. Büdös, gusztustalan, ízetlen, és állagra egyáltalán nem emlékeztet a tésztára.
Namost a párolt zöldség sem lesz spagetti ízû. Vizont kíváló egységet alkot a szósszal, hagyja azt érvényesülni, nem gusztustalan, nem büdös, és még egy vagyonba sem kerül. Szóval, kedves olvasóim, aki teheti, vegyen ilyen kis csavaró-szeletelõt, és készítsen spagettit cukkínibõl és répából. Kb. egy szállítmány (5 adag) no carb tészta árát fizettük ki érte.