Téli zöldpaszuly fõzelék rántott hagymarózsával

2014-02-22

sponsored links


     Azért mertem kiemelni, hogy téli zöldpaszuly fõzelék, mert ilyenkor, télen, másképpen készítem a paszulyfõzeléket, mint nyáron. Nyáron, adott a friss zsenge zöldbab a kertbõl meg a többi hozzávaló: paradicsom, hagyma, zöldpetrezselyem. Most a zöldbab a fagyasztóból kerül elõ, a paradicsomlé meg az üvegbõl (a kamrából), fûszerként pedig szárított zöldpetrezselymet használok. Míg a télit rántással sûrítem, a nyáriba lisztet nem teszek.
      A hagymarózsákról csak annyit, hogy a rántott hústól megmaradt panírkeverékeket szoktam felhasználni, nemcsak mutatós, de nagyon ízletes feltét.
       Paradicsomos zöldpaszuly fõzelék
     Hozzávalók: 2 hagyma, 500 g fagyasztott zöldpaszuly, 500 ml paradicsomlé, 2 evk. liszt, szárított zöldpetrezselyem, oregánó,  50 ml olaj, só, bors, pici cukor.
     A fagyasztott paszulyt vegetás vízben elõfõzzük. A hagymát apróra vágjuk, forró olajon ...

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s