Téli leveles tésztás finomságok

2018-02-01

sponsored links

Imádom a leveles tésztát. Szerintem egy háztartásból sem hiányozhat. Egy csomó egyszerû finomság készíthetõ belõle, és még túl nagy konyhai jártasság sem kell hozzá. Minden évszakban csak kiválasztjuk a legfinomabb alapanyagokat, egy kis fûszert adunk hozzá, leterítjük vagy feltekerjük, és kész is az isteni vacsora!

Elhoztam Nektek a két legújabb kedvencemet, ezúttal téli finomságokkal megpakolva. A barátaimon már teszteltem, és mind a kettõ átment a szûrõn! Most pedig az érdekelne, hogy Ti melyiket kóstolnátok meg azonnal?

teli-almas-sajtos-currys-lepeny-5-hozzavalobol_2.jpg

Téli almás-currys-sajtos lepény

Bár egész évben lehet már venni, nekem mégis az egyik leginkább téli alapanyag az alma. Emlékszem gyerekoromban nagy zsákokban tároltuk a pincében, és én csak reméltem, hogy a tél végéig kitart! Ezt a lepényt az alma édeskés íze, az ementális Medve sajt, a ropogós dió és curry teszi igazán különlegessé.

Elkészítés idõ: 30 perc

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 doboz Medve Ementáli Sajtos Szendvicskrém
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb alma 
- 10 dkg dió
- 1 teáskanál curry

Szükséges eszközök:
- vágódeszka 
- kés
- szilikonlapát
- egy nagyobb tepsi 

Elkészítés:
1. A sütõt melegítsük elõ 200 °C-ra.

2. A almát mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A diót aprítsuk fel.

3. A tepsibe terítsük ki a leveles tésztát. Külön sütõpapírra nem lesz szükség, mert a tésztát azzal együtt csomagolják. Kenjük rá egyenletesen a sajtot, a szilikonlapát segítségével. Fektessük szép sorba a lepényre az almaszeleteket, majd szórjuk meg a dióval és a curryvel. A tészta széleire is tegyünk, így mikor felhajtuk 1-1 cm-t a lepény széleibõl, a hajtás alá is jut belõle. (Fázis fotók a galériában ?)

4. Tegyük a lepényt elõmelegített sütõbe, és 15-20 perc alatt süssük szép ropogósra. 

 

Téli gombás-sajtos lepény

A másik nagy kedvenc téli alapanyagom a gomba. Ami persze nekem csakis kakukkfûvel az igazi. Ehhez már csak egy kis szárzeller és ementális Medve sajt kell, s kész is az isteni vacsora.

teli-gombas-sajtos-csiga-5-hozzavalobol_1.JPG

Elkészítés idõ: 30 perc

Hozzávalók (20-22 csigához):
- 1 csomag leveles tészta
- 1 doboz Medve Ementáli Sajtos Szendvicskrém
- 10 dkg gomba
- 1 szál szárzeller
- 1 teáskanál szárított kakukkfû

Szükséges eszközök:
- vágódeszka 
- kés
- szilikonlapát
- egy nagyobb tepsi 

Elkészítés:

1. Melegítsük elõ a sütõt 200 °C fokra. 

2. A gombát hámozzuk meg, és mossuk meg a zellerrel együtt. Mind a kettõt vágjuk vékony szeletekre. 

3. A tepsibe terítsük ki a leveles tésztát. Külön sütõpapírra nem lesz szükség, mert a tésztát azzal együtt csomagolják. Kenjük rá egyenletesen a sajtot, a szilikonlapát segítségével. Fektessük szép sorba a lepényre a zellert, majd a gombát és szórjuk meg a kakukkfûvel. 

4. Tekerjük fel jó szorosan. A sütõpapírral együtt emeljük át a tepsibe, vágjunk 1 cm vastag szeletekre, és helyezzük szépen egymás mellé a tepsibe. Körülbelül 20-22 szelet lesz belõle. (Fázis fotók a galériában ?) 

5. Tegyük a meleg sütõbe, és 15-20 perc alatt pirítsuk ropogósra.

 

Ez az utolsó recept abból a 4 részes sorozatból, amiben dupla vacsorarecepteket mutatok be Nektek különbözõ Medve sajtokkal. Nektek csak az a feladatotok, hogy:

1. Minden alkalommal a Facebookon megszavazzátok, hogy melyik recept tetszett jobban az aktuális kettõ közül, melyiket szeretnétek, hogy felkerüljön a Sajtbisztró weboldalára (https://www.sajtbisztro.hu/) és a Medve Sajt Facebook oldalára (https://www.facebook.com/medvesajt/).

2. A Február 5-ig pedig várjuk Tõletek a saját kedvenc 5 hozzávalós, Medve sajtos receptetek a medvesajt@5hozzavalo.hu e-mail címre! Mert a receptek közül kiválasztom a két legjobbat, amiknek a beküldõit egy-egy Medve sajtos ajándékcsomaggal jutalmazunk meg. Ezeket a recepteket is elkészítem, lefotózom, és a két recept közül az Olvasók is kiválaszthatják kedvencüket szavazással. Bõvebben a játékról itt olvashattok ?

A már elkészült receptekbe itt tudtok beleolvasni:
Két salátavacsora Medve Aranyfalatokkal ?
Kétféle burgonya Medve sajttal ?
Kelbimbó vagy brokkoli? Vagy inkább egy finom tészta?

Csak hogy lássátok, tényleg könnyû megcsinálni, készítettem egy fotót, ahogy kis kuktám, Lotti lányom segít! :)

5-hozzavalo-kis-segitsege.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... 5hozzavalo.blog.hu/2018/02/01/teli_le...

sponsored links

Keres?s