Téli ebéd
sponsored links
Tessék, itt a régen várt havazás. Nálunk péntek éjjel érkezett hófúvás képében. Ami vasárnapra pihe-puha hulldogálássá szelídült.
A kandúrom valószínû unja ezt a fajta csapadékot,mert egész nap az ablakpárkányon tanyázik.
Csodálatos ilyenkor a táj,a szikrázóan fehér takaró alatt minden szebbnek látszik.
Hólapátolás után az ebédet is el kell készíteni. Ezért, hogy õrizgessem a maradék energiám, egyszerû sült húst választottam.Ehhez 1 kiló hosszúkarajt felszeleteltem és serpenyõbe juttattam. Libazsíron fokhagymát pirítottam (fél decin 6 cikket) erre dobtam a hússzeleteket egymás mellé. Sóztam, borsoztam. Lefedve pirulásig vártam, majd megnéztem mennyire puhult meg. Tökéletes lett, a végén ezért kakukkfûvel szórtam meg. Ezt az aromás fûszert nem szabad magas hõnek kitenni, hisz elveszti különleges zamatát. Végül fél citrom levét facsartam rá.
Mellé vörös káposztát pároltam és mirelit spenótot.
Lehet kóstolni a könnyû, finom ebédet!