Télen is lehet szörpöt fõzni

2011-12-16

sponsored links


A szörpfõzés idõszaka mégiscsak a nyár. De mi van akkor, ha elfogy a szörp? Nálunk ugyanis a víz és a tea mellett egyedül a szörp fogy még. És amióta elkészítettem az elsõ saját kísérleteimet, a boltiakat már túl édesnek és túl mûnek érzem. A citromfû szörp verhetetlenül viszi az elsõ helyet. Imádjuk. De sajnos elfogyott. A múltkor rábukkantam a lekvárok között még egy üveg meggyszörpre, aminek úgy megörültem, hogy gondoltam, karácsonyig el is dugom, hisz olyan finom volt, inkább megtartom az ünnepekre. Így hát szörp nélkül maradtunk. Persze, a tél a tea idõszaka, de most egy kicsit ráuntam, ezért kerestem az alternatívákat.
A gyömbér egy tavalyi felfedezésem, mikor is a térdmûtétemet követõen megfáztam, és nem akartam semmilyen gyógyszerrel tovább terhelni a szervezetemet, ezért inkább természetes kúramódokat kerestem. Ebbõl az idõbõl származik a zsályatea, valamint a gyömbértea felfedezése. Elõbbinek az ízét nagyon sokan nem szeretik, nekem pont az egyik kedvencem. :) A gyömbértea meg egyértelmû, hisz sok mézzel, citrommal, a maga csípõsségével remek gyógymód meghûlések idején.
Az ötlet, hogy a gyömbérbõl is lehet szörpöt készíteni, természetesen nem az enyém. Az egyik fõzõújságból kivágtam még tavaly egy szegfûszeges gyömbérszörp receptet, ez adta az ihletet. Ez a recept mondjuk speciel nem nyerte el a tetszésemet, mivel ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/12/telen-is...

sponsored links

Keres?s