Télapó pudingja
sponsored links
Egyszerû gyorsan elkészíthetõ édességet szerettem volna készíteni a kolleganõimnek Mikulás alkalmából. Fontos volt hogy szép is legyen ezért találtam ki hogy rétegezett pudingot rakok össze egy átlátszó üveg edénybe. Így született meg a konyhámban egy újabb recept amit Télapó pudingjának neveztem el.
Hozzávalók a világos barna réteghez:
2,5 dl tej
fél csomag karamell ízû fõzõs pudingpor
fél kávéskanál folyékony édesítõ
Hozzávalók a sárga réteghez:
0,5 liter tej
1 csomag vaníliás ízû fõzõs pudingpor
1 kávéskanál folyékony édesítõ
1 teáskanál vanília aroma
Hozzávaló a fehér réteghez:
4 dl. habtejszín
2 csomag instant zselatinpor
Hozzávalók a rétegezéshez:
24 db babapiskóta
3 dl. erõs fekete kávé
1 teáskanál rum
30 dkg fagyasztott ribizli szemek
Továbbá: 20 cm magas és kb 3 literes átlátszó üveg edény
Hozzávalók a díszítéshez:
Ribizli szemek, aszalt áfonya, hópehely és mézi ember mézes roppanós kekszek.
Elkészítése:
A pudingokat külön külön a hozzávalókkal együtt keverjük csomómentesre és fõzzük sûrû krémmé.
A habtejszínt a zselatin porral verjük kemény habbá.
Ha mind három réteget elkészítettük akkor vegyük elõ az üveg tálat és kezdjük el rétegezni.
A tál aljába elõször a vanília pudingból öntünk egy keveset.
Erre kerül sorba a rumos kávéba mártott babapiskóta.
Fedjük be egy réteg tejszínhabbal,majd szórjuk meg ribizli szemekkel.
Újból egy réteg tejszínhab következik.
Fedjük be kávéba mártott babapiskótával,majd öntsük rá az összes karamell pudingot.
Ezt a réteget is kávéba mártott babapiskótával takarjuk be, és erre kerül az újabb réteg tejszínhab.
Szórjuk meg a maradék ribizli szemekkel és a tetejére halmozzuk rá a maradék tejszínhabot.
Díszítsük, ribizli és aszalt áfonya szemekkel és mézes kekszekkel .
Hûtõbe tesszük legalább 4 órára,hogy összeérjenek az ízek,majd tálalhatjuk.