Tél végi színes
sponsored links
Várjuk a tavaszt. Már itt van a küszöbön, az elsõ frissen termett zöldségek már meg is érkeztek, a medvehagyma és a kucsmagomba. Mikor a nap már melegebben süt és lekerülnek a télikabátok, az ember elkezd kizökkenni a téli szürke hangulatból, legalább is én így vagyok vele.
Addig is, a színes, ízes salátákkal egy kis vidámságot csempészhetünk az életünkbe. Az ötletet itt láttam, aztán a saját ízlésem szerint továbbgondoltam. Egy biztos, nekem annyira ízlett, hogy az elkövetkezendõ két napban addig ettem, amíg elfogyott.
Végül megmutatom, hogyan tudjuk a salátát egy szelet finom barna kenyérrel és olvasztott sajttal igazi laktató reggelivé varázsolni.
Színes szezámos saláta téli zöldségekkel
Hozzávalók:
8 kicsi cékla
2 szál szárzeller
Fél édeskömény
1 nagyobb sárgarépa
10 dkg sajt
1 gránátalma
3 ek szezámmag
3 ek (pirított) szezámolaj (Donum Terrae)
2 ek gránátalmaecet (Donum Terrae) vagy más gyümölcsecet
A cékláknak készítünk egy tasakot alufóliából. Egy tepsibe tesszük, 180 fokos sütõben puhára sütjük (kb. 1 óra, beleszúrt késsel ellenõrizzük). Mikor puha, még forrón meghámozzuk, nyolcfelé vágjuk, kihûtjük.
A szezámmagot forró, száraz serpenyõben enyhén megpirítjuk, a gránátalmának kiszedjük a magjait.
Az édesköményt, a zellert vékonyra szeljük, a répát és a sajtot hozzáreszeljük. Beleszórjuk a szezámmag 2/3-át, a gránátalma-magokat, a céklát is belekeverjük. Meglocsoljuk a szezámolajjal és a gránátalmaecettel, alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor megszórjuk a maradék szezámmaggal.
Melegszendvicsként is tálalható: barna magos pirítósra néhány kk-nyi salátát halmozunk, sajtot reszelünk, grillsütõben rásütjük.
Kevert stílusban
Egy tányér ? két saláta
Gyorskaja I.
Mire jó a sütõtök?
Addig is, a színes, ízes salátákkal egy kis vidámságot csempészhetünk az életünkbe. Az ötletet itt láttam, aztán a saját ízlésem szerint továbbgondoltam. Egy biztos, nekem annyira ízlett, hogy az elkövetkezendõ két napban addig ettem, amíg elfogyott.
Végül megmutatom, hogyan tudjuk a salátát egy szelet finom barna kenyérrel és olvasztott sajttal igazi laktató reggelivé varázsolni.
Színes szezámos saláta téli zöldségekkel
Hozzávalók:
8 kicsi cékla
2 szál szárzeller
Fél édeskömény
1 nagyobb sárgarépa
10 dkg sajt
1 gránátalma
3 ek szezámmag
3 ek (pirított) szezámolaj (Donum Terrae)
2 ek gránátalmaecet (Donum Terrae) vagy más gyümölcsecet
A cékláknak készítünk egy tasakot alufóliából. Egy tepsibe tesszük, 180 fokos sütõben puhára sütjük (kb. 1 óra, beleszúrt késsel ellenõrizzük). Mikor puha, még forrón meghámozzuk, nyolcfelé vágjuk, kihûtjük.
A szezámmagot forró, száraz serpenyõben enyhén megpirítjuk, a gránátalmának kiszedjük a magjait.
Az édesköményt, a zellert vékonyra szeljük, a répát és a sajtot hozzáreszeljük. Beleszórjuk a szezámmag 2/3-át, a gránátalma-magokat, a céklát is belekeverjük. Meglocsoljuk a szezámolajjal és a gránátalmaecettel, alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor megszórjuk a maradék szezámmaggal.
Melegszendvicsként is tálalható: barna magos pirítósra néhány kk-nyi salátát halmozunk, sajtot reszelünk, grillsütõben rásütjük.
Hasonló bejegyzések:
Kevert stílusban
Egy tányér ? két saláta
Gyorskaja I.
Mire jó a sütõtök?