Tél végi színes

2014-03-17

sponsored links

Várjuk a tavaszt. Már itt van a küszöbön, az elsõ frissen termett zöldségek már meg is érkeztek, a medvehagyma és a kucsmagomba. Mikor a nap már melegebben süt és lekerülnek a télikabátok, az ember elkezd kizökkenni a téli szürke hangulatból, legalább is én így vagyok vele.

Addig is, a színes, ízes salátákkal egy kis vidámságot csempészhetünk az életünkbe. Az ötletet itt láttam, aztán a saját ízlésem szerint továbbgondoltam. Egy biztos, nekem annyira ízlett, hogy az elkövetkezendõ két napban addig ettem, amíg elfogyott.

Végül megmutatom, hogyan tudjuk a salátát egy szelet finom barna kenyérrel és olvasztott sajttal igazi laktató reggelivé varázsolni.

Színes szezámos saláta téli zöldségekkel

DSC_6136s

Hozzávalók:

8 kicsi cékla

2 szál szárzeller

Fél édeskömény

1 nagyobb sárgarépa

10 dkg sajt

1 gránátalma

3 ek szezámmag

3 ek (pirított) szezámolaj (Donum Terrae)

2 ek gránátalmaecet (Donum Terrae) vagy más gyümölcsecet



A cékláknak készítünk egy tasakot alufóliából. Egy tepsibe tesszük, 180 fokos sütõben puhára sütjük (kb. 1 óra, beleszúrt késsel ellenõrizzük). Mikor puha, még forrón meghámozzuk, nyolcfelé vágjuk, kihûtjük.

A szezámmagot forró, száraz serpenyõben enyhén megpirítjuk, a gránátalmának kiszedjük a magjait.

Az édesköményt, a zellert vékonyra szeljük, a répát és a sajtot hozzáreszeljük. Beleszórjuk a szezámmag 2/3-át, a gránátalma-magokat, a céklát is belekeverjük. Meglocsoljuk a szezámolajjal és a gránátalmaecettel, alaposan összeforgatjuk.

Tálaláskor megszórjuk a maradék szezámmaggal.

DSC_6144s

Melegszendvicsként is tálalható: barna magos pirítósra néhány kk-nyi salátát halmozunk, sajtot reszelünk, grillsütõben rásütjük.

DSC_6170s


Hasonló bejegyzések:





Kevert stílusban



Egy tányér ? két saláta


DSC_1340s
Gyorskaja I.


DSC_4524ss
Mire jó a sütõtök?




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s