Tárkonyos öntet (halakhoz, krumplis ételekhez)
sponsored links
Akár grillezéskor is jól jöhet ez a mártás, finom, pikáns, és gyorsan elkészül.
Ízre hasonló a majonézhez, ezért hasonló ételekhez illik, pl sült halak, húsok, krumplisaláta stb.
Apró sprotnit sütöttem ropogósra, mellé fogyasztottuk, friss salátával.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 fõtt tojás
- 70 ml napraforgó olaj
- 3 evõkanál tárkonyos mustár
- 2-3 evõkanál fehér balzsamecet
- 1 evõkanál apróra vágott metélõhagyma (snidling)
- 1 evõkanál méz
- só, bors
Elkészítése:
- A tojások sárgáját egy tálba kiszedjük, majd a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Balzsamecetet, sót, borsot, ízlés szerint adjunk hozzá.
- Tárkonyos mustár hiányában, sima mustárt kavarjunk össze ecetben eltett, apróra vágott tárkonnyal
- Ízre hasonló a majonézhez, ezért hasonló ételekhez illik, pl sült halak, húsok, krumplisaláta stb.
Tipp: A maradék tojásfehérjét vágjuk apróra, és kavarjuk a mártáshoz.