Tárkonyos, tejszínes sertéskaraj, gyümölcsös kuszkusszal
sponsored links
Az almát nem csak desszertnél használom fel, hanem húsos ételekhez, köretekhez is. Az ilyenkor könnyen beszerezhetõ gyümölcsök közül válasszunk egy párat, és alkossunk egy szuper salátát, amit bármilyen egyszerû húsos fõétel mellé kínálhatunk.
Tárkonyos, tejszínes sertéskaraj, gyümölcsös kuszkusszal
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg szeletelt karaj
frissen õrölt bors
só
1 vöröshagyma
4 evõkanál olaj
2 evõkanál fehérborecet
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
1 teáskanál morzsolt tárkony
2 dl víz
2 dl tejszín
2 teáskanál keményítõ
1-2 evõkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
a salátához:
2 angelo szilva
2 zöld alma
1 körte
1 fürt szõlõ
1/2 gránátalma
20 dkg kuszkusz
4 dl víz
a dresszinghez:
3 evõkanál extra szûz olívaolaj
1 evõkanál méz
2 evõkanál almaecet
2 evõkanál citromlé
só
Elkészítés:
A szeletelt karaj mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon és a fehérborcet hozzáadásával megdinszteljük. Ráhelyezzük a hús szeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fûszereket, végül fedõ alatt puhára pároljuk. A keményítõt kikeverjük a tejszínnel, belereszeljük a citrom héját és besûrítjük vele a mártásunkat. A végén citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz dupla mennyiségû forrásban lévõ vizet adunk, lefedjük és hagyjuk, hogy magába szívja. A gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk, a kuszkuszhoz adjuk. A dresszinget kikeverjük és a gyümölcssalátára öntjük. Melegen tálaljuk.
Tárkonyos, tejszínes sertéskaraj, gyümölcsös kuszkusszal
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg szeletelt karaj
frissen õrölt bors
só
1 vöröshagyma
4 evõkanál olaj
2 evõkanál fehérborecet
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
1 teáskanál morzsolt tárkony
2 dl víz
2 dl tejszín
2 teáskanál keményítõ
1-2 evõkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
a salátához:
2 angelo szilva
2 zöld alma
1 körte
1 fürt szõlõ
1/2 gránátalma
20 dkg kuszkusz
4 dl víz
a dresszinghez:
3 evõkanál extra szûz olívaolaj
1 evõkanál méz
2 evõkanál almaecet
2 evõkanál citromlé
só
Elkészítés:
A szeletelt karaj mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon és a fehérborcet hozzáadásával megdinszteljük. Ráhelyezzük a hús szeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fûszereket, végül fedõ alatt puhára pároljuk. A keményítõt kikeverjük a tejszínnel, belereszeljük a citrom héját és besûrítjük vele a mártásunkat. A végén citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz dupla mennyiségû forrásban lévõ vizet adunk, lefedjük és hagyjuk, hogy magába szívja. A gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk, a kuszkuszhoz adjuk. A dresszinget kikeverjük és a gyümölcssalátára öntjük. Melegen tálaljuk.