Tárkonyos-tejfölös könnyû leves

2017-07-14

sponsored links

Ezt a receptet ma hallottam Krisztinától, annyira finomnak tûnt, hogy azonnal el is készítettem. Nos, nem vagyok nagy levesfaló, de ez a könnyû kis savanyú leveske ezentúl biztosan a kedvencem lesz. Köszönöm a receptet Krisztina! 



Hozzávalók 4 adaghoz:
1,2 l hús vagy zöldségalaplé (vagy csak víz)
1 kanál aprított, ecetben eltett tárkony
1-2 kanál tárkonyecet
1 tojás sárgája
1 kanál liszt
2 dl tejföl
só, bors
Levesbetétnek:
4 tojásból púpos rántotta 

Az alaplevet feltesszük fõzni. Ha nincs, akkor csak vizet, ebben az esetben adhatunk hozzá kevés  bió levesport vagy házi készítésû "vegetát". Amikor a leves forr beledobjuk a tárkonyt, pár perc múlva behabarjuk a liszttel, amit kevés hideg vízzel kevertünk el. 5-8 perc forralás után hõkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját. Többet nem forraljuk. Ecettel, szükség szerint sóval, borssal ízesítjük.
Púpos rántotta kockákra merjük a gõzölgõ levest.






Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/07/tarkonyo...

sponsored links

Keres?s