Tárkonyos-selymes malacragu leves sok zöldséggel

2011-10-31

sponsored links

Lucskos káposztához beszerzett bõrös malaclapockából kanyarintottam ki egy félkilós darab színhúst ehhez a leveshez. Az egész lapockát elhoztam, a bõrös részek éppen káposztához valóak, a színhús pedig éppen egy ilyen selymes, elegáns raguleveshez. A lucskos káposzta is jól sikerült, be fogok számolni róla.

Szeretem a raguleveseket, mert könnyûek, mégis tartalmasak, ha jól van elkészítve, akkor az egyik legízletesebb levesféle. Szerintem a sokféle hozzávaló ízének harmóniáját kell megtalálni, amikor ragulevest fõzünk: a zöldségek, a húsféle, a fûszerek és zöldfûszerek, valamint a krémesítés és a savanyítás mértékét. Ne legyen harsogó, de ne legyen jellegtelen. Ne álljon meg benne a kanál, de ne legyen híg sem a leves, legyen krémes de ne legyen súlyos, legyen savanykás, de semmiképpen ne ordítson benne a borecet vagy a citrom. Nekem legalábbis ez a véleményem.

Ez az adag leves egy négyfõs családnak egyszeri étkezéshez kiadós mennyiség, csészényi adagban elmérve akár hat fõre is elegendõ.

Hozzávalók 4-6 adaghoz: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s