Tárkonyos salátakrumplileves
sponsored links
Ezt a fajta salátakrumplilevest az alfalvi Irénke barátnõmnél ettem néhány évvel ezelõtt. Akkor nagyon ízlett, többször is elkészítettem, de soha nem készült róla fotó. Most viszont sikerült fotót is készíteni mielõtt elfogyott volna az egész. A lényege ennek is ugyanaz, mint a korábban már bejegyzett salátakrumpli-levesnek: fõtt krumpliból készülõ savanykás leves.
Hozzávalók: 5-6 közepes fõtt krumpli, 1 sárgarépa, 1 nagyfej hagyma, 1 cikk fokhagyma, csipetnyi tárkony, 1 csapott evõkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 dl tej, pici olaj, pirospaprika, só, ecet és bors, a tálaláshoz.
Elkészítése: Az apró kockára vágott hagymát olajon kissé megpirítjuk, közben hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és azt is megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, feltöltjük vízzel, sózzuk, majd amikor...