Tárkonyos rókagomba leves
sponsored links
A blogom bevezetõjében azt írom, hogy keresem az ízeket. Bevallom, leginkább a már ismert és rég kedveltekre gondoltam, de most kinyílt elõttem a világ és rájöttem, hogy még sok olyan íz van, amivel érdemes megismerkedni, például a rókagomba. Még soha nem ettem rókagombát, mert mifelénk, a Szilágyságban nincsenek fenyvesek, nincs rókagomba. Tudtam, hogy sárga, láttam képen, de ennyi.
A hét végén Csíkban jártunk ismét, hivatali kötelezettségek miatt. Egy kicsit nehéz szívvel mentem el, de végül az egész családdal vágtunk neki az útnak és kellemes kis családi kirándulás lett belõle. Amikor elindultunk hazafelé, az út szélén mindenütt ott álltak a rókagomba árusok. A férjem nézte, aztán szóvá tette, végül már éreztem hogy megállna, ha egy kicsit biztatnám. Nos, rajtam nem múlt, mondtam állj meg, vegyél. Meg is állt, végül három kilónyi rókagombával lettünk gazdagabbak. Gondoltam valami csak lesz vele, eldobni nem fogjuk.
Volt egy kollégám, zenét tanított, és szeretett gombászni. Õ hozott sokszor az iskolába gombát eladni. Mondtam neki egyszer, hogy nem merem megvenni, mert mi van, ha mérgezõ. Erre azt mondta az öreg, hogy egyet se féljek: forrázzam le a ...