Tárkonyos raguleves libaszívbõl

2011-11-13

sponsored links


Tegnap majdnem lemaradtam a liba vásárlásról, mert mire elértem a Mars téri csarnokba, már alig kaptam valamit. Aprólék nem is volt már, a választék leszûkült liba far-hátra, combra és szívre. Hát ezekbõl készült ma az ebéd. Vettem egy libafarhátat, ami akkora volt, mint egy csónak, 1 zacskó libaszívet, ami kb. 1 kg volt, és 4 hatalmas combot. Eredetileg a far-hátból akartam levest fõzni, aztán változtattam az elképzelésemen, és nem döntöttem rosszul, hogy a szívet választottam a leves alapanyagául, mert isteni finom lett. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hozzávalók: kb. 75 dkg libaszív, 2 nagyobb sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, fél zellergumó, 1 fej hagyma, 3 fehér kanál ételízesítõ, õrölt bors, petrezselyem és zeller levél, 2 teáskanál szárított tárkony, 2,5 liter + 2 dl hideg víz, fél citrom, 2,5-3 evõkanál rétes liszt, fél pohár nagy poharas, 12 %-os tejföl, esetleg ízlés szerint kis só, 10 dkg csigatészta (ez most 8 tojásos Gardis tészta volt).
A szíveket jól megmostam, és mindegyiket 6 darabra vágtam, az 5,8 literes, gyorsfõzõ fedõvel ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/11/tarkonyos...

sponsored links

Keres?s