Tárkonyos raguleves burgonyagombóccal
sponsored links
Tudom, hogy ezek a tárkonyos levesek vadhúsból a legfinomabbak, de igen ritkán jutok hozzá vadhúshoz, sajnos. Tavaly nyáron sikerült vaddisznó húst szerezni és abból készítettem el ezt a levest, ráadásul bográcsban...összehasonlíthatatlanul finomabb ízvilágú volt! Most csirkemellet használtam, melynek nagy elõnye a hétköznapi fõzõcskézésben, hogy hamar megpuhul. A burgonyagombóccal is volt egy kalandom: mikor a lisztet kevertem volna bele, rájöttem, hogy elfogyott. 2-3 perc dühöngés után eszembe jutott, hogy kukoricalisztem viszont van, így az került bele. Leszögezem: finomlisztbõl jobb a gombóc, ebben a formában inkább csak ehetõnek mondanám.
Hozzávalók:
fél kg csirkemell filé 658 Ft
1 közepes vöröshagyma 15 Ft
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa 28 Ft
1 kisebb zeller gumó 48 Ft ...