Tárkonyos pulykaragu
sponsored links
Voltatok már úgy, hogy az idõtök pöccre be volt osztva? Aztán jött valami, ami mindent borított? S titeket kiborított? Nos, így voltam én decemberben az ünnepekkor. 24-én reggel jó korán felkeltem, hisz Oldalborda családja érkezett. Friss kenyeret, frissen sült bejglit akartam még az ebéd mellett készíteni. Hallevest kellett befejezni (bár ez nagyrészt nem az én tevékenységi köröm boldogította), a fõfogással nem volt extra meló, hisz ugye adva volt a 2 héttel korábbi disznóvágás, onnan hurkák, kolbász.....ismét összefut a nyál a számban. A takarítás utolsó simitásait is meg kellett ejteni, sõt, utolsó pillanatban még Kiffiú egy adag habcsókra is leadta az igénylését. S akkor......? Hisz ha ezt így visszaolvasom, akkor sem tûnik extrém délelõtti programnak. De ha elmondom, hogy érkezett Oldalborda a reggeli állatetetésrõl, s közölte, hogy van egy gyengélkedõ pulyka (ez a fehér fajta nem igazán bírja a hideget), muszáj vágni.....hát itt konkrétan kiakadtam. Bõgni szerettem volna. De végül minden idõben elkészült. Aztán jött a szilveszteri készülõdés. Nekünk még 280 km-t kellett utazni. Elméletileg délelõtt 10-re terveztük az indulást. Hát mikor kelljen levágni a következõ pulykát, ha nem azon a reggel? Mert ha itthon maradunk, még talán adunk neki esélyt a 2013-hoz, de nem akartuk Édesanyám baját meggyûjteni. Így nyissz. Na, azóta ilyenben nem volt részünk. Hálisten. De volt más. A story a mangalicákkal. De azt már meséltem 2 nappal ezelõtt. Tehát aki némi izgalomra vágyik, az irígyelhet. Mert én ilyenkor nem magam, az bíztos :D
Akkor pedig nézzük a pulykaragut. A fenti 2 állat combjaiból csontoztam ki....hát nem egy élvezet a pulyka alsócombból kiszedni a szálkákat . Kb. 3 évente bepróbálkozom, hogy hátha.....de mindig ugyanolyan fölösleges munka. Egyenlõre maradok annál, hogy egészben fognak ezentúl elkészülni. Naná, hogy nálam brutálabb mennyiség készült, ettük is 2 napig, majd maradt még 1 adag. Ide egy normál anyagmennyiséget adok.