Tárkonyos pulykamell spárgával.
sponsored links
Bevásárláskor megint csak hazajött velem egy csomag zöld spárga, (kihasználom hogy még lehet kapni) újhagyma, a fagyasztóból pedig elõkerült egy csomag pulykamell. Mivel egyiknek sem kell hosszas fõzés, így bõ fél óra alatt el is készült az ebéd. Pulykamell helyet persze a csirkemell is jó választás. Tárkony helyett pedig ízlés szerint kakukkfûvel, vagy éppen majorannával is ízesíthetjük, de én nagyon szeretem a tárkony ízét, így bõven meg is szórtam. Köretnek rizst készítettem, de a tészta is jól illik hozzá, így azzal is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
1 cs zöld spárga
1 cs újhagyma
só
õrölt színes bors
tárkony
1/2 citrom reszelt héja
1,5 dl fehérbor
1,5-2 dl krémes tejszín (fõzõkrém)
2 ek olívaolaj
A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (ízlés szerint a zöld szárrészbõl is vághatunk hozzá)
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd a szárát vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, a bimbót pedig tegyük félre.
Egy serpenyõbe (v. wok-ba) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a pulykamellet, majd pár perc alatt süssük világos színûre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az újhagymát, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, öntsük fel a borral, majd fedjük le a serpenyõt úgy, hogy maradjon egy kis rés, és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a félretett bimbót, ha szükséges öntsünk hozzá egy pici vizet, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az elõzõleg megsütött pulykamellet, öntsük fel a tejszínnel, keverjük óvatosan össze, majd fõzzük pár percig, hogy a szaftja kellõen besûrûsödjön. (arra figyeljünk, hogy a spárga roppanós maradjon, nehogy túlfõjön)
Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet. Én rizst készítettem hozzá, pl.tésztával is tálalhatjuk.
Tálaláskor tegyük a tányérra a rizst, majd kanalazzuk rá a pulykamelles-spárgás ragut, és úgy kínáljuk.