Tárkonyos nyúlleves
sponsored links
Még mindig húsvétra készülve hoztam nektek ezt a levest, nagy kedvence lett a családnak:)
Hozzávalók: (5 ? 6 személyre): egy nyúl csontos részei, 1 fej hagyma, 6 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 paszternák, 1 kisebb zellergumó dkg gomba, 1 evõkanál liszt, 2 ? 3 dl tejföl, 3 teáskanál sóban eltett tárkony, só, 15 ? 20 szem bors, citromsó, kevés olaj.
Hozzávalók: (5 ? 6 személyre): egy nyúl csontos részei, 1 fej hagyma, 6 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 paszternák, 1 kisebb zellergumó dkg gomba, 1 evõkanál liszt, 2 ? 3 dl tejföl, 3 teáskanál sóban eltett tárkony, só, 15 ? 20 szem bors, citromsó, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a megmosott nyúlhúst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, majd felöntjük kb. 3 liter meleg vízzel, amikor felfõ a habját leszedjük, teatojásban hozzáadjuk a borsot, puhára fõzzük, amíg a hús könnyen leválik a csontról.
A leveszöldségeket meghámozzuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd kevés vizet töltve alája kissé elõfõzzük. Amikor a hús megfõtt kiszedjük a levesbõl, a húst leválasztjuk a csontról, kockákra vágjuk, visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk az elõfõzött zöldséget, a tárkonyt, együtt addig fõzzük, míg a zöldségek is megpuhulnak. Utolsó tíz percben hozzáadjuk a felaprított gombát, és készre fõzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, majd hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Ha szükséges citromsóval savanyítjuk.