Tárkonyos-mustáros csirkecombok
sponsored links
Nah, ezután megnyaltuk az összes ujjunkat!
A készítési metódust teljes mértékben leegyszerûsítettem (felgyorsítottam), mindent bepakoltam egy tepsibe, fóliát rá, s egy idõ után ránéztem.
Lehet persze ennél aprólékosabban: külön megpárolni a hagymát, egy másik serpenyõben megpirítani a húst, akinek épp van rá ideje, nyugodtan készítse el úgy.
Vagy így, egyszerûen - mert így is õrületes finom lesz :-)
Tárkonyos-mustáros csirkecombok
Elkészítési idõ: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 8-10 alsó csirkecomb (vagy bármilyen csirkehús, de szerintem pl. sertésbõl is mûködik)
- 2-3 ek (dijoni) mustár
- 1,5 dl száraz fehérbor
- kb. 1 ek morzsolt tárkony (akinek van friss, ne habozzon használni)
- 2 dl tejszín (állati eredetû, 30%-os)
- 1 tk étkezési keményítõ
- só és bors
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Egy tepsibe tesszük a kanálnyi kacsazsírt, egyenletesen elterítjük benne a hagymákat.
A combokat megtisztítjuk, tollmaradványokat eltávolítjuk, a "sarkáról" az esetleges vastag bõrt leszedjük. Sózzuk és borsozzuk, meghintjük tárkonnyal, s a hagymaágyra fektetjük õket.
Aláöntjük a fehérbort és még egy kb. fél decinyi vizet, s a tepsit szorosan lezárjuk alufóliával. 200 fokos sütõben 40-45 percig pároljuk - az idõ a combok nagyságától függ.
Közben a keményítõt simára keverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejszínnel.
Ha a húsok megpuhultak, a tepsirõl levesszük az alufóliát. Ráöntjük a mustáros tejszínt, s visszatoljuk pár percre a forró sütõbe.
Tetszõleges körettel tálaljuk, pl. fõtt tészta, párolt rizs, köles, kuszkusz, bulgur, stb., ami semleges ízû és jól passzol a szaftos ételekhez.