Tárkonyos-mustáros csirkecombok

2017-03-11

sponsored links


Nah, ezután megnyaltuk az összes ujjunkat!

A készítési metódust teljes mértékben leegyszerûsítettem (felgyorsítottam), mindent bepakoltam egy tepsibe, fóliát rá, s egy idõ után ránéztem.

Lehet persze ennél aprólékosabban: külön megpárolni a hagymát, egy másik serpenyõben megpirítani a húst, akinek épp van rá ideje, nyugodtan készítse el úgy.

Vagy így, egyszerûen - mert így is õrületes finom lesz :-)






Tárkonyos-mustáros csirkecombok

Elkészítési idõ: 90 perc


Hozzávalók:


  • 1 ek kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 8-10 alsó csirkecomb (vagy bármilyen csirkehús, de szerintem pl. sertésbõl is mûködik)
  • 2-3 ek (dijoni) mustár
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • kb. 1 ek morzsolt tárkony (akinek van friss, ne habozzon használni)
  • 2 dl tejszín (állati eredetû, 30%-os)
  • 1 tk étkezési keményítõ
  • só és bors



A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Egy tepsibe tesszük a kanálnyi kacsazsírt, egyenletesen elterítjük benne a hagymákat.

A combokat megtisztítjuk, tollmaradványokat eltávolítjuk, a "sarkáról" az esetleges vastag bõrt leszedjük. Sózzuk és borsozzuk, meghintjük tárkonnyal, s a hagymaágyra fektetjük õket.

Aláöntjük a fehérbort és még egy kb. fél decinyi vizet, s a tepsit szorosan lezárjuk alufóliával. 200 fokos sütõben 40-45 percig pároljuk - az idõ a combok nagyságától függ.

Közben a keményítõt simára keverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejszínnel.

Ha a húsok megpuhultak, a tepsirõl levesszük az alufóliát. Ráöntjük a mustáros tejszínt, s visszatoljuk pár percre a forró sütõbe.

Tetszõleges körettel tálaljuk, pl. fõtt tészta, párolt rizs, köles, kuszkusz, bulgur, stb., ami semleges ízû és jól passzol a szaftos ételekhez.




Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2017/03/tarkonyos-mus...

sponsored links

Keres?s