Tárkonyos lencseleves zöldhagymával
sponsored links
Ha péntek, akkor föltétlenül lencsét vagy babot készítek. Ha lencseleves, akkor illik hozzá a zöldhagyma. Abból van elég, novemberben egy ágyás dughagymát szúrtunk el a kertben.
Hozzávalók: 300 g fõtt füstölt sonka, 150 g zöld lencse, 1 hagyma, 2 evk. liszt, olaj, tárkony, fûszerpaprika, ecet, cukor, só.
A leveses fazékban rántást készítünk: kevés olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, megszórjuk sóval, fûszerpaprikával és felöntjük hideg vízzel. Hozzáadjuk a hagymát meg az apróra vágott sonkát és tovább fõzzük. 15 perc múlva hozzáadjuk a beáztatott lencsét és készre fõzzük. Ízesítjük ecetben tartosított tárkonnyal, ecettel, meg egy pici cukorral.