Tárkonyos lencseleves
sponsored links
Ezidáig minden év elsõ napján lencsefõzelék volt , ezen most változtattam lencselevest fõztem.
Hozzávalók: 20 dkg lencse, kevés olaj vagy zsír, 1-l szál fehér és sárgarépa, kis darab vöröshagyma, babérlevél, só, pirospaprika, õrölt bors, tárkony, 1,5 dl tejföl, kevés ecet.
Elkészítése: Elõzõ este beáztattam a lencsét amit másnap leszûrtem. Kevés zsíron megdinszteltem az apróra darabolt vöröshagymát és a felkarikázott zöldséget megszórtam pirospaprikával és borssal felöntöttem vízzel majd beletettem a lencsét , babérlevelet sót és addig fõztem még puha lett a lencse is és a zöldség is. Teáskanálnyi lisztet tettem a tejfölbe összekevertem majd a levesbe öntöttem amit tárkonnyal ízesítettem és felforraltam. A végén tettem bele kevés ecetet.
Elkészítése: Elõzõ este beáztattam a lencsét amit másnap leszûrtem. Kevés zsíron megdinszteltem az apróra darabolt vöröshagymát és a felkarikázott zöldséget megszórtam pirospaprikával és borssal felöntöttem vízzel majd beletettem a lencsét , babérlevelet sót és addig fõztem még puha lett a lencse is és a zöldség is. Teáskanálnyi lisztet tettem a tejfölbe összekevertem majd a levesbe öntöttem amit tárkonnyal ízesítettem és felforraltam. A végén tettem bele kevés ecetet.
Jó étvágyat !