Tárkonyos lencseleves

2018-01-02

sponsored links

Ezidáig minden év elsõ napján lencsefõzelék volt , ezen most változtattam lencselevest fõztem.

Hozzávalók: 20 dkg lencse, kevés olaj vagy zsír,  1-l szál fehér és sárgarépa, kis darab vöröshagyma, babérlevél, só, pirospaprika, õrölt bors, tárkony, 1,5 dl tejföl, kevés ecet.
Elkészítése: Elõzõ este beáztattam a lencsét amit másnap leszûrtem. Kevés zsíron megdinszteltem az apróra darabolt  vöröshagymát és a felkarikázott zöldséget  megszórtam pirospaprikával és borssal felöntöttem vízzel majd beletettem a lencsét , babérlevelet  sót és addig fõztem még puha lett a lencse is és a zöldség is. Teáskanálnyi lisztet tettem a tejfölbe  összekevertem majd a levesbe öntöttem amit tárkonnyal ízesítettem és felforraltam. A végén tettem bele  kevés ecetet.
Jó étvágyat !

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/01/...

sponsored links

Keres?s