Tárkonyos krumplileves

2014-03-12

sponsored links


Hozzávalók: füstölt oldalas, vagy kaiser, 6 db nagyobb krumpli, 1 szál murok, egy szál petrezselyem, ecetes tárkony, só, tejföl, egy tojás, egy db fehér hagyma.
Az oldalasról lefaragom a húst, apróra vágom és egy fazékban odateszem fõni egy fehér hagymával együtt, melyet utólag kidobok.
Én most kaisert és pár darab oldalast is fõztem bele.
Mikor már elkezd fõni, hozzáteszem az apróra vágott murkot és petrezselymet. Egyelõre nem sózom, csak a végén, ha szükséges, a füstölt hús miatt. Mikor a hús félig megfõtt, beleteszem a kockákra vágott krumplit is, õs az apróra vágott ecetes tárkonyt. Mikor minden megfõtt eldöntöm, ha még kell hozzá ecetet vagy sót tennem.
Mielõtt lezárnám a leves alatt a tüzet, felverek egy tojást, és belecsorgatom. Igy sûrûsitem. Ugyanakkor beleteszek egy nagy kanál tejfölet.
Hagymával vagy csipõs paprikával nagyon finom.
Aki szereti tehet hozzá több tejfölt is.



Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s