Tárkonyos krumplileves báránycsonttal
sponsored links
Valamikor a tavasszal készült ez a leves, amikor még friss volt a báránycsontom. :) De persze, nem muszáj ehhez kimondottan báránycsont, jó az mással is, még nélküle is. Ilyenkor, kánikulában, fõleg nélküle, hogy még hamarabb elkészüljön.
Tárkonyos krumplileves báránycsonttal
Hozzávalók 4-5 személyre: 50-60 dkg húsos báránycsont, 4-5 új sárgarépa, 4-5 krumpli, 1 csokor újhagyma, 1 piros színû kápia paprika, 1 kis csokor tárkony, só, citromlé.
Elkészítése: A báránycsontot enyhén sós vízben fõni tesszük, és amikor majdnem megfõtt, beletesszük a kis kockákra vágott sárgarépát, krumplit és kápia paprikát, illetve a karikára vágott újhagymát. Addig fõzzük, amíg minden teljesen meg nem puhul. A csontot kiszedjük, a húst leszedjük róla, és visszatesszük a levesbe. A levest felforraljuk, sóval és citromlével ízesítjük, illetve megszórjuk a száráról lecsipkedett, összeaprított tárkonylevelekkel.