Tárkonyos kelkáposztaleves
sponsored links
Friss kelkáposztát vettem,és úgy gondoltam mivel most van a friss tárkony ideje, ilyen ízesítéssel készítek levest belõle.
Így hát kimentem a kertbe, és letépkedtem a tárkony bokrocskámról egy jó fél marék levelet.
A szárított tárkonyt nem szeretem, de a frissnek teljesen más az aromája.
Hozzávalók:
- 500 g kelkáposzta
- 25 dkg újkrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- tárkonylevél
- 1 ek tárkonyecet
- 1,5 dl tejföl
- só
- olaj
- virsli
Elkészítése:
A vöröshagymát megdinszteltem,majd hozzáadtam a fokhagymát, a kockákra vágott krumplikat,és annyi vízzel öntöttem fel ,hogy ellepje.
Sóztam, és miután félig megfõtt, a csíkokra vágott kelkáposztát is beletettem.
Nem kell sokáig fõzni,majd két -három merõkanállal kivettem a levesbõl , és botmixerrel pürésítettem, és tejfölt, friss vágott tárkonyt adtam hozzá.( Ha csak lehet mellõzöm a rántást, habarást ,önmagával sûrítem a zöldségleveseket fõzelékeket, vagy krumpli segítségével.)
A virslit megpirítottam és úgy került bele a levesbe .
Néhány hete készült tárkonyos ecettel ízesítettem, tejföllel lenmaggal,pici pirospaprika szórással tálaltam .